Egyszerű zellerkrémleves

Forró, krémes leves gyorsan és egyszerűen.

HOZZÁVALÓK


  • 1 közepes zellergumó
  • 2-3 kisebb burgonya
  • víz
  • 2-3 húsleveskocka
  • egy kis pohár tejföl
  • bors
  • szerecsendió
  • kenyér

ELKÉSZÍTÉS

(1) A zellert és a burgonyát meghámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel ami ellepi. Ízlés szerint 2-3 húsleveskockát adunk hozzá. Puhára főzzük.

(2) A megfőtt zöldségeket a lével és a tejföllel együtt alaposan leturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adhatunk hozzá kevés szerecsendiót is.

(3) A kenyeret kockákra ágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a kenyérkockákat aranybarnára pirítjuk.

(4) A zellerkrémlevest a pirított kenyérkockával a tetején, egy kis petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

© 2017 Cloudy Kitchen. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el