Egyszerű zellerkrémleves
Forró, krémes leves gyorsan és egyszerűen.
HOZZÁVALÓK
- 1 közepes zellergumó
- 2-3 kisebb burgonya
- víz
- 2-3 húsleveskocka
- egy kis pohár tejföl
- só
- bors
- szerecsendió
- kenyér
ELKÉSZÍTÉS
(1) A zellert és a burgonyát meghámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel ami ellepi. Ízlés szerint 2-3 húsleveskockát adunk hozzá. Puhára főzzük.
(2) A megfőtt zöldségeket a lével és a tejföllel együtt alaposan leturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adhatunk hozzá kevés szerecsendiót is.
(3) A kenyeret kockákra ágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a kenyérkockákat aranybarnára pirítjuk.
(4) A zellerkrémlevest a pirított kenyérkockával a tetején, egy kis petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


