Epres, csokis sajttorta
HOZZÁVALÓK
- 250 g fahéjas keksz
- 100 g vaj
KEKSZES ALAP:
CSOKIS KRÉM:
- 250 g mascarpone
- 250 g mogyorókrém
MASCARPONES KRÉM:
- 500 g mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- 1 csomag eper
- 200 ml habtejszín
- 100 g étcsoki
ELKÉSZÍTÉS
(1) A kekszet egy aprítógép segítségével ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk és a kekszhez keverjük. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk és 180°C-os sütőben 10-15 percig sütjük.
(2) Amíg sül az alap keverjük ki a krémeket. Először egy tálban a 250 g mascarponet a 250 g mogyorókrémmel, majd egy másik tálban az 500 g mascarponet a porcukorral.
(3) Az epret vágjuk karikákra.
(4) Ha megsült az alap vegyük ki a sütőből és várjuk meg míg kihűl.
(5) Ha kihűlt az alap mehet rá a csokis krém, majd a tetejére simítjuk a mascarpones krémet. Ezután mehet rá a felkarikázott eper.
(6) Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és hozzáadjuk a habtejszínt. Összeforraljuk, majd ráöntjük a tortára.
(7) Hűtőbe tesszük és ha megdermedt a csoki a tetején forró vízbe mártott késsel felvágjuk.
