Epres, csokis sajttorta

HOZZÁVALÓK


    KEKSZES ALAP:

  • 250 g fahéjas keksz
  • 100 g vaj

CSOKIS KRÉM:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g mogyorókrém

MASCARPONES KRÉM:

  • 500 g mascarpone
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 csomag eper
  • 200 ml habtejszín
  • 100 g étcsoki

ELKÉSZÍTÉS

(1) A kekszet egy aprítógép segítségével ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk és a kekszhez keverjük. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk és 180°C-os sütőben 10-15 percig sütjük.

(2) Amíg sül az alap keverjük ki a krémeket. Először egy tálban a 250 g mascarponet a 250 g mogyorókrémmel, majd egy másik tálban az 500 g mascarponet a porcukorral.

(3) Az epret vágjuk karikákra.

(4) Ha megsült az alap vegyük ki a sütőből és várjuk meg míg kihűl.

(5) Ha kihűlt az alap mehet rá a csokis krém, majd a tetejére simítjuk a mascarpones krémet. Ezután mehet rá a felkarikázott eper.

(6) Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és hozzáadjuk a habtejszínt. Összeforraljuk, majd ráöntjük a tortára.

(7) Hűtőbe tesszük és ha megdermedt a csoki a tetején forró vízbe mártott késsel felvágjuk.

 

© 2017 Cloudy Kitchen. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el