"Férfiembörnek való"
Egy igazán csípős kaja, ami minden ember kedvence lehet, aki kedveli a erősebb ízeket!
HOZZÁVALÓK
- szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csirkemell
- 1 csomag puszta debreceni
- zöldborsó
- lecsó
- só
- bors
- csípős pirosarany
- steak burgonya
ELKÉSZÍTÉS
(1) Egy wok-ban kevés olajat hevítünk. A szalonnát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk. Majd együtt üvegesre pároljuk őket.
(2) A felkockázott csirkemellet bedobjuk a wok-ba, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet önünk alá és puhára pároljuk.
(3) Amíg fő a husi a debrecenit felkarikázzuk.
(4) Ha megpuhult a hús hozzáadjuk a debrecenit és a zöldborsót. Jól összekeverjük és felöntjük a lecsóval. Ha kevés a leve adjunk hozzá még egy kis vizet. Lefedjük egy fedővel és addig főzzük míg a borsó és a debreceni is megpuhul.
(5) Amíg fől a kaja előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beletesszük a steak burgonyát. Meglocsoljuk 2-3 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk. Jól összekevrjük és mehet is a sütőbe. Ropogósra sütjük.
(6) Mielőtt elzárnánk a kaja alatt a tüzet, levesszük a fedőt és nyomunk bele egy nagy adag csípős pirosaranyat. Jól megkeverjük, összeforraljuk és már kész is.
(7) A sütőből kivesszük a steak burgonyát és már tálalhatjuk is a kajtát!
Jó étvágyat!!! :)
TIPP: Dobhatunk bele egy felkarikázott hegyes erőst, vagy bármilyen chili paprikát...attól függ ki mennyire bírja a csípőset! :D



