"Férfiembörnek való"

Egy igazán csípős kaja, ami minden ember kedvence lehet, aki kedveli a erősebb ízeket!

HOZZÁVALÓK


  • szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csirkemell
  • 1 csomag puszta debreceni
  • zöldborsó
  • lecsó
  • bors
  • csípős pirosarany
  • steak burgonya

ELKÉSZÍTÉS

(1) Egy wok-ban kevés olajat hevítünk. A szalonnát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk. Majd együtt üvegesre pároljuk őket.

(2) A felkockázott csirkemellet bedobjuk a wok-ba, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet önünk alá és puhára pároljuk.

(3) Amíg fő a husi a debrecenit felkarikázzuk.

(4) Ha megpuhult a hús hozzáadjuk a debrecenit és a zöldborsót. Jól összekeverjük és felöntjük a lecsóval. Ha kevés a leve adjunk hozzá még egy kis vizet. Lefedjük egy fedővel és addig főzzük míg a borsó és a debreceni is megpuhul.

(5) Amíg fől a kaja előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beletesszük a steak burgonyát. Meglocsoljuk 2-3 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk. Jól összekevrjük és mehet is a sütőbe. Ropogósra sütjük.

(6) Mielőtt elzárnánk a kaja alatt a tüzet, levesszük a fedőt és nyomunk bele egy nagy adag csípős pirosaranyat. Jól megkeverjük, összeforraljuk és már kész is.

(7) A sütőből kivesszük a steak burgonyát és már tálalhatjuk is a kajtát!

Jó étvágyat!!! :)

TIPP: Dobhatunk bele egy felkarikázott hegyes erőst, vagy bármilyen chili paprikát...attól függ ki mennyire bírja a csípőset! :D

© 2017 Cloudy Kitchen. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el