Harcsapaprikás túrós farfallevel
Harcsapaprikás az ünnepi asztalra, vagy csak egy egyszerű hétköznapra!!!
HOZZÁVALÓK
- szalonna
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 3-4 paradicsom
- 1 hegyes erős
- őrölt pirospaprika
- 0,5 kg afrikai harcsa
- só
- bors
- víz
- 1 dl száraz vörösbor
- farfalle tészta
- túró
- tejföl
ELKÉSZÍTÉS
(1) A harcsát felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután picit félrerakjuk.
(2) Egy lábasban kevés olajat hevítünk. A kockára vágott szalonnát ropogósra sütjük Egy kis tálba szedjük.
(3) A szalonna zsírján folytatjuk a főzést! Apróra vágjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Amikor ez kész hozzáadjuk a felkarikázott hegyes erőst és a kis kockákra vágott paradicsomot. Kevés vízzel felöntjük, majd teljesen szétfőzzük. Ízlés szerint mehet bele az őrölt paprika is.
(4) Ha szétfőtt a paradicsom és a hegyes erős mehet bele a harcsa. Hozzáadjuk a vörösbort és még annyi vizet, hogy teljesen ellepje a harcsát.
(5) Amíg megfő a harcsa, felrakjuk a tésztát is. A főzővízbe dobunk egy kevés sót és egy evőkanálnyi étolajat. !!!Vigyázzunk a harcsára, mert nem kell neki sok idő. Nem kell sűrűn kevergetni, mert összetörik!!!
(6) A túrót kikeverjük a tejföllel és egy kis sóval. Leszűrjük a tésztát és a tútós masszához keverjük.
(7) Közben elkészült a harcsa is, szóval nincs más hátra mint a tálalás!
Jó étvágyat!!! :)

