Harcsapaprikás túrós farfallevel

Harcsapaprikás az ünnepi asztalra, vagy csak egy egyszerű hétköznapra!!! 

HOZZÁVALÓK


  • szalonna
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3-4 paradicsom
  • 1 hegyes erős
  • őrölt pirospaprika
  • 0,5 kg afrikai harcsa
  • bors
  • víz
  • 1 dl száraz vörösbor
  • farfalle tészta
  • túró
  • tejföl

ELKÉSZÍTÉS

(1) A harcsát felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután picit félrerakjuk.

(2) Egy lábasban kevés olajat hevítünk. A kockára vágott szalonnát ropogósra sütjük Egy kis tálba szedjük.

(3) A szalonna zsírján folytatjuk a főzést! Apróra vágjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Amikor ez kész hozzáadjuk a felkarikázott hegyes erőst és a kis kockákra vágott paradicsomot. Kevés vízzel felöntjük, majd teljesen szétfőzzük. Ízlés szerint mehet bele az őrölt paprika is.

(4) Ha szétfőtt a paradicsom és a hegyes erős mehet bele a harcsa. Hozzáadjuk a vörösbort és még annyi vizet, hogy teljesen ellepje a harcsát.

(5) Amíg megfő a harcsa, felrakjuk a tésztát is. A főzővízbe dobunk egy kevés sót és egy evőkanálnyi étolajat. !!!Vigyázzunk a harcsára, mert nem kell neki sok idő. Nem kell sűrűn kevergetni, mert összetörik!!!

(6) A túrót kikeverjük a tejföllel és egy kis sóval. Leszűrjük a tésztát és a tútós masszához keverjük.

(7) Közben elkészült a harcsa is, szóval nincs más hátra mint a tálalás!

Jó étvágyat!!! :)

© 2017 Cloudy Kitchen. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el